Haber

Can Atalay’ın avukatı: Bugün tahliye edilmeli

ANKARA– Can Atalay’ın avukatlarından Yalçın Deniz İtina, Anayasa Mahkemesi’nin Can Atalay’ın tutukluluğunun “seçilme hakkı” ile “kişi hürriyeti ve güvenliği hakkı” açısından hak ihlali olduğu yönündeki kararına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

‘ATALAY BUGÜN ÇIKARILMALI’

Atalay’ın derhal serbest bırakılması gerektiğini belirten İtina, “Anayasa Mahkemesi, Can Atalay’ın milletvekili seçildikten sonra tahliye edilmemesinin ve yargılamanın durmamasının onun haklarının ihlali olduğunu söyledi. “Artık Anayasa Mahkemesi’nin kararın bir örneğini 13. Ağır Ceza Mahkemesi’ne göndermesi ve Atalay’ın bugün tahliye edilmesi gerekiyor” dedi.

HEDEP Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu örneğinde bu sürecin 5 gün sürdüğünü hatırlatan İhtimam, “Bu 5 güne bile gerek yok. “Bütün süreç bir an önce yürütülmeli” dedi.

‘BÜTÜN GEZİ SAVUNUCULARI İÇİN HAK İHLAL KARARI VERİLMELİ’

Anayasa Mahkemesi’nin 6 ay önce yapılması gerekeni yaptığını ifade eden İtina, “Anayasa Mahkemesi düzeyinde hukuk devletinin hâlâ var olduğunu görmemize yardımcı oldu. “Anayasa Mahkemesi, önündeki Gezi dosyalarında tüm Gezi sanıklarının haklarının ihlal edildiğine karar vermelidir” dedi.

battalgazihaber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu