Ekonomi

Kazanç çağrısı: Perion Network 4. çeyrekte ve 2023 mali yılında güçlü bir büyüme sağlıyor

Reklam analitiği sağlama konusunda uzmanlaşmış küresel bir teknoloji şirketi olan Perion Network (kod kodu: PERI), dördüncü çeyrek ve 2023 yılının tamamı için gelirlerinde yıldan yıla güçlü bir büyüme bildirdi.

HiveStack’in satın alınması da dahil olmak üzere şirketin stratejik hamleleri, çeşitli kanallar ve coğrafyalardaki erişimini genişletti. Perion’un perakende medyaya, iletişim TV’ye (CTV) ve aramaya odaklanması, tüm yıl gelirinin 743 milyon dolara yükselmesini ve düzeltilmiş FAVÖK’ün önceki yıla göre %28 artışla 169 milyon dolara ulaşmasını sağladı.

Şirket, dördüncü çeyrekte gelirini %12 artırarak 234,2 milyon dolara çıkardı ve FAVÖK’ünü 53,9 milyon dolara ayarladı. Perion’un GAAP dışı net geliri de %19 artışla 52,9 milyon dolara yükseldi. Perion’un güçlü nakit akışı ve net nakit pozisyonu, gelecekteki yatırımlar ve satın almalar için sağlam bir temel oluşturdu.

Temel Çıkarımlar

  • Perion Network, 2023 gelirlerini bir önceki yıla göre %16 artırarak 743 milyon dolara, düzeltilmiş FAVÖK’ünü ise %28 artırarak 169 milyon dolara çıkardı.
  • Şirketin HiveStack’i stratejik olarak satın alması, coğrafi ve kanal erişimini genişleterek gelir çeşitliliğini artırdı.
  • Dördüncü çeyrekte Perakende Medya ve CTV’den elde edilen gelirler sırasıyla %114 ve %56 arttı.
  • Perion, Brezilya’da Eletromidia ile değerli bir yan kuruluş kurduğunu ve ağına 46.000’den fazla dijital ekran eklediğini duyurdu.
  • Bölgesel çatışmalara rağmen Perion’un operasyonları istikrarlı kaldı ve gelirin büyük kısmı İsrail dışından elde edildi.
  • Şirket, gelecek yıllarda Yapay Zeka Nesil altyapısına yapılan teknoloji yatırımlarının etkisiyle güçlü çift haneli gelir ve düzeltilmiş FAVÖK büyümesi bekliyor.

Şirket Görünümü

  • Perion, çok kanallı analizler geliştirmek için Nesil Yapay Zeka teknolojisine önemli yatırımlar yapmayı planlıyor.
  • 2024’te %41’lik bir marj hedefiyle gelir karışımında bir değişiklik bekleniyor.
  • Şirket, hisse geri alımlarından ziyade uzun vadeli değerlendirmeye öncelik vererek, birleşme ve satın almalar (M&A) yoluyla coğrafi olarak genişlemeyi hedefliyor.

Ayı’nın Öne Çıkan Noktaları

  • Sigorta ve krediler gibi bazı pazar segmentleri 4. çeyrekte kötü performans gösterdi ancak 1. çeyrekte iyileşme bekleniyor.

Yükselişte Öne Çıkanlar

  • Aramadaki güçlü büyüme, pazar trendleri ve daha fazla yayıncının eklenmesinden kaynaklandı.
  • Otomobil, seyahat ve eğlence bölümleri güçlü bir performans sergiledi.
  • Hivestack’in entegrasyonu Perion’un çeşitlendirme stratejisini ve pazar varlığını güçlendirecek.

eksiklikler

  • Kazanç çağrısı özetinde makul bir mali eksiklikten bahsedilmedi.

Sorular ve Cevaplarda Öne Çıkanlar

  • Yöneticiler perakende, CTV ve dijital konut dışı reklamcılık dahil olmak üzere 2024 büyüme faktörlerini tartıştı.
  • Video ve görsel reklamlar arasında geçiş yaparak reklamveren stratejilerini karşılamaya odaklanma, pazar trendlerine dayanıyordu.
  • Perion’un çeşitlendirme ve teknoloji yatırımı stratejilerinin büyümenin, kârlılığın ve nakit yaratmanın anahtarı olduğu vurgulandı.

InvestingPro Analizi

Perion Network (PERI) son zamanlarda dirençli bir mali performans sergiledi ve InvestingPro’nun verileri şirketin mali durumu ve piyasa konumu hakkında daha derin bir fikir veriyor.

InvestingPro Information, Perion Network’ün yaklaşık 1,13 milyar ABD doları piyasa değerine sahip olduğunu ve bunun da reklam teknolojisi sektöründeki önemli varlığını yansıttığını gösteriyor. Şirketin Fiyat/Kazanç (F/K) oranının 9,61 gibi rekabetçi bir seviyede olması, hisse senedinin kazancına göre düşük değerlenmiş olabileceğine işaret ediyor. Bu aynı zamanda, 2023’ün üçüncü çeyreğinin prestiji olan, son on iki ayda 10,61 seviyesindeki biraz daha yüksek düzeltilmiş F/K oranıyla da destekleniyor. Ayrıca Perion’un gelir büyümesi, 2023’ün üçüncü çeyreği itibarıyla son on iki ayda %22,09 artışla güçlü oldu. Şirketin genişleyen ticari faaliyetleri.

Perion Network’ü düşünen yatırımcılar için özellikle yararlı olabilecek iki InvestingPro İpucu:

1. Perion, kısa vadeli temettü büyümesine göre düşük bir F/K oranıyla işlem görüyor; bu, makul bir fiyata büyüme potansiyeli olan hisse senetleri arayan değerli yatırımcılara cazip gelebilir.

2. Şirket aynı zamanda 52 haftanın en düşük seviyesinde işlem görüyor ve şirketin temellerine ve uzun vadeli stratejisine inanan yatırımcılar için cazip bir giriş noktası sunuyor.

Daha derin bir analizle ilgilenen okuyucular için Perion’un nakit pozisyonu, likidite ve karlılığı hakkında bilgi içeren ek InvestingPro İpuçları mevcuttur. Spesifik olarak, InvestingPro’da Perion Ağı için listelenen ve daha derinlemesine yatırım analizi için erişilebilen altı ipucu daha var.

Yatırımcılar bu değerli bilgilere ulaşarak daha bilinçli yatırım kararları alabiliyor. SFY24Kupon kodunu kullanarak 2 yıllık InvestingPro+ aboneliğinizde ek %10 indirim kazanın veya SFY241Kupon kodunu kullanarak 1 yıllık InvestingPro+ aboneliğinde %10 ek indirim alabilirler.

Bu makale yapay zeka yardımıyla oluşturulmuş, bir editör tarafından çevrilmiş ve incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şartlar ve Koşullarımıza bakın.

kocakoy-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu