Ekonomi

Park Hotels ilk çeyrek gelir tahminlerini aştı, tüm yıl için EPS beklentisini düşürdü

TYSONS, Va. – Park Hotels & Resorts Inc. (NYSE: PK) 31 Mart 2024’te sona eren ilk çeyrek için analistlerin gelir beklentilerini aşarken, tüm yıl için konsensüs tahminlerinin altında kalan güncellenmiş bir öngörüde bulundu.

Şirket ilk çeyrekte hisse başına kazancını (EPS) 0,13 $ olarak açıkladı ve bu rakam analist tahmini olan 0,10 $’ın 0,03 $ üzerinde gerçekleşti. Çeyrek geliri 639 milyon $’a ulaşarak 629,63 milyon $’lık konsensüs tahminini aştı.

Olumlu gelir sonuçlarına rağmen Park Hotels & Resorts, 2024 yılının tamamına ilişkin EPS beklentisini 0,66 ila 0,85 dolar aralığına çekerek analistlerin 0,99 dolarlık konsensüsünün altında kaldı. Hisse başına düzeltilmiş faaliyetlerden elde edilen fonların (FFO) 2,07 ila 2,27 dolar arasında olması öngörülüyor.

İlk çeyrek performansı, Karşılaştırılabilir RevPAR’da (Mevcut Oda Başına Gelir) geçen yılın aynı çeyreğine kıyasla %7,8’lik güçlü bir artışı yansıtırken, Karşılaştırılabilir Doluluk yüzde 3,5 puan arttı.

Ortalama Günlük Ücret (ADR) de %2,5 oranında artış göstermiştir. Yönetim Kurulu Başkanı ve İcra Kurulu Başkanı Thomas J. Baltimore, Jr. sonuçlardan duyduğu memnuniyeti dile getirerek başarıyı stratejik yatırımlara ve tüm segmentlerdeki talep eğilimlerine bağladı.

Şirketin resort ve şehir otellerinin her ikisi de Karşılaştırılabilir RevPAR’da bir önceki yıla göre %8’lik bir büyüme bildirdi. Özellikle Key West’teki Casa Marina tesisi, fiyatlardaki önemli artış sayesinde %34’ü aşan RevPAR artışları yaşadı. Hilton Hawaiian Village tesisi de RevPAR’daki yaklaşık %7’lik artışla büyümeye katkıda bulundu.

Park’ın grup talebi, 2024 Karşılaştırılabilir Grup Gelir Hızının bir önceki yıla göre yaklaşık %11 artmasıyla önemli bir güç göstermiştir ve bu da iş talebinde ve grup seyahatlerinde sağlam bir toparlanmaya işaret etmektedir. Şirketin finansal pozisyonu, portföyün yeniden şekillendirilmesi ve bilançonun güçlendirilmesi gibi stratejik hedeflere odaklanmasına olanak tanıyan 1,3 milyar doların üzerindeki likidite ile güçlü kalmaya devam ediyor.

3. parti reklam. Investing.com’un sunduğu veya önerdiği bir teklif değildir. Feragat detaylarına buradan bakın veya reklamları kaldırın

Tüm yıl için azaltılmış EPS beklentisine rağmen, şirketin ilk çeyrekteki performansı ve stratejik konumu, uzun vadeli hissedar değerine odaklanmaya devam ettiğini göstermektedir. Raporlanan rakamlar ve geleceğe yönelik beklentiler, yönetimin mevcut varsayımlarına ve şirketin operasyonel kabiliyetleri ile piyasa koşullarına ilişkin anlayışına dayanmaktadır.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu