Haber

Valilikten Sarıyer’deki çatışmaya ilişkin açıklama

Sarıyer Huzur Mahallesi’ndeki bir müzik salonunda çıkan silahlı kavgaya ilişkin İstanbul Valiliği’nden yazılı açıklama yapıldı.

Açıklamada, “24.01.2024 tarihinde saat 04.45 sıralarında Sarıyer ilçesi Huzur Mahallesi’ndeki bir eğlence merkezinde meydana gelen silahlı saldırıda olay yerindeki 1 kişi hayatını kaybetmiş, 2’si nöbetçi polis olmak üzere 4 kişi de yaralanmıştır. .

Polis birimlerinin yaptığı ilk incelemede olayın gelişiminin şu şekilde olduğu belirlendi: Olaydan bir süre önce 5 şüpheli kişi parti mekanına gelerek kaosa neden oldu. Şüphelilerden ikisinin silah taşıdığının görülmesi üzerine 5 kişi işyeri çalışanları tarafından dışarı çıkarıldı. “Olaydan yaklaşık bir saat sonra 5 şüpheli motosikletle olay yerine gelerek iş yerine silahla saldırdı.”

İKİNCİ SALDIRI OLDU

İkinci saldırının da yaşandığı belirtilen açıklamada, “İlk saldırı ihbarı üzerine olay yerine gelen polis ekiplerinin incelemeleri devam ederken, şüpheliler tekrar olay yerine gelerek ikinci saldırıyı gerçekleştirdi. Saldırıya polis ekiplerinin karşılık vermesi üzerine saldırganlar olay yerinden kaçtı. Saldırıda 2 polis hayatını kaybetti.” “Bir görevli ve 3 sivil yaralanırken, yaralılardan biri olan MSŞ., kaldırıldığı hastanede yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Diğer yaralıların hayati tehlikesinin bulunmadığı, tedavi altına alınmaya çalışıldığı belirtildi. Olaya karışan şüphelilerin tespit edilip yakalanmasına devam ediliyor.”


 

hilvan-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu