Ekonomi

Driven Brands hisseleri ilk çeyrek gelirindeki düşüş nedeniyle %2 değer kaybetti

CHARLOTTE, N.C. – Önde gelen bir otomotiv hizmetleri şirketi olan Driven Brands Holdings Inc. (NASDAQ: DRVN), analist beklentilerini aşan ancak gelir tahminlerinin altında kalan hisse başına kazanç (EPS) içeren ilk çeyrek mali sonuçlarını bildirdi.

Şirket, 0,20 $’lık analist tahmininden 0,03 $ daha yüksek olan 0,23 $’lık bir EPS bildirdi. Ancak, çeyrek geliri 572,23 milyon dolar olarak gerçekleşti ve 584,6 milyon dolarlık konsensüs tahminini kaçırdı.

Şirketin hisseleri piyasa öncesi işlemlerde %2 düştü. Driven Brands’in ilk çeyrek geliri geçen yılın aynı dönemine kıyasla %2 artış gösterirken, sistem genelinde satışlar, aynı mağaza satışlarındaki %0,7’lik büyüme ve 144 net yeni birimin eklenmesiyle %7 arttı.

Gelir kaybına rağmen Driven Brands, aynı mağaza satışlarında %7’lik bir artış yaşayan Take 5 Oil Change başta olmak üzere Bakım segmentinin güçlü bir performans göstermesiyle üst üste 13. çeyrekte de aynı mağaza satışlarında büyüme kaydetti.

Başkan ve İcra Kurulu Başkanı Jonathan Fitzpatrick sonuçlarla ilgili olarak şunları söyledi: “2024 yılının ilk çeyreğindeki güçlü performansımızdan memnunuz. Bakım segmenti, büyük ölçüde Take 5 Oil Change’in etkisiyle bir kez daha olağanüstü sonuçlar elde etti. Toplam şirket gelirini arttırdık, giderleri yönettik ve aynı mağaza satışlarında üst üste 13. çeyrekte de büyüme kaydettik.”

İleriye dönük olarak Driven Brands, 2024 mali yılı için tüm yıl görünümüne güveniyor ve 0,88 ila 1,00 $ arasında bir EPS aralığı ve 2,35 milyar ila 2,45 milyar $ arasında gelir beklentileri öngörüyor. Bu tahminler, analistlerin 0,95 dolarlık EPS ve 2,43 milyar dolarlık gelir tahminleriyle yakından uyumlu.

Şirket ayrıca Gary W. Ferrera’nın başka bir profesyonel fırsatı değerlendirmek üzere görevinden ayrılmasıyla CFO değişimini de duyurdu. FP&A, Hazine ve Yatırımcı İlişkileri Kıdemli Başkan Yardımcısı Joel Arnao, sorunsuz bir geçiş sağlamak üzere geçici CFO olarak görev yapacak.

3. parti reklam. Investing.com’un sunduğu veya önerdiği bir teklif değildir. Feragat detaylarına buradan bakın veya reklamları kaldırın

Driven Brands’in 2024 mali yılı görünümünü yeniden teyit etmesi ve aynı mağaza satışlarındaki sürekli büyüme, şirketin dayanıklılığını ve hizmetlerini ve pazardaki varlığını genişletmeye yönelik stratejik odağını yansıtıyor.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu